Skip to main content

K10 och deklaration: nu är det dags för privatpersoner!

Skriven av Ida Nilsson
3 March, 2023
Dela Nyhet

Snart dimper den ner – deklarationen för privatpersoner!

För alla med digital brevlåda så kommer den digitala deklarationen mellan 6-10 mars, och för de som använder sig av sin vanliga brevlåda som kommer pappersdeklarationen mellan 15 mars -15 april.

Med detta så går allas favoritsäsong av stapeln – deklarationssäsongen!

Till deklarationen finns det olika bilagor, varav en är väldigt aktuell för de flesta av våra kunder. Denna blankett kallas för K10. K10 är aktuell för alla aktiva delägare i fåmansbolag, för att kunna räkna ut hur stor del av utdelningen som ska skattas med 20 %, enligt 3:12-reglerna. Vi rekommenderar våra kunder att denna ska fyllas i varje år, även om man inte tar utdelning, för att kunna spara och ha koll på hur stort gränsbeloppet för den 20 %-iga beskattningen är.

Du kanske undrar vad K10-blanketten är för något?

Vi har skrivit ihop en väldigt bra förklaring här; det är bara att läsa och njuta. Finner du det inte njutbart att läsa om K10, men vill ändå ha hjälp med denna del av din deklaration?

Vi finns här för er, och är redo om ni vill ha hjälp med att fylla i era K10-blanketter. Hör av er till er kontaktperson, eller skicka ett mail till info@yourcfo.se, så ser vi till att hjälpa er!

Ida Nilsson

Accounting Consultant, YourCFO