Skip to main content

Distansarbete och egenföretagare – hur lyckas man?

Skriven av Ida Nilsson
13 April, 2023
Dela Nyhet

Allt fler blir sugna på att några månader om året lämna Sverige, och tina sina frusna tår i varm, vit sand och byta ut bilarnas brus mot vågornas sus. Distansarbete blir allt vanligare bland anställda inom tjänstesektorn.

Hos egenföretagare är det desto ovanligare, vilket vi tycker är tråkigt. En av de främsta anledningarna till att egenföretagare inte känner att de kan åka iväg en längre tid är administrationen i företaget – den går väl bara att sköta om man är på plats?

Men ack, så fel man kan ha, och tur är väl det! Vi har hjälpt många entreprenörer att digitalisera sin administration, så att de utan problem kan spendera några månader i en campervan i södra Mexiko, eller få inspiration till framtida projekt genom att arbeta i ett drömmigt co-working space i Costa Rica. Att möjliggöra distansarbete, och mycket mer, har vi hjälpt våra kunder att kunna göra.

Receptet till framgång stavas d-i-g-i-t-a-l-i-s-e-r-i-n-g, eller Y-o-u-r-C-F-O. Målet med alla våra entreprenörer är att de ska kunna (och i de flesta fall kan) sköta sitt företags administration på enklaste sätt, till stor del via en app i sin telefon.

Visst låter det drömmigt?

Är du nyfiken på hur vi skulle kunna hjälpa dig att kunna segla iväg i höst eller vinter? Hör av dig till oss nu, så ser vi till att ditt företags administration är redo för att du byter ut regniga dagar mot sol. Vi finns här för att hjälpa till, och att möjliggöra distansarbete är bara en av många saker vi ser fram emot att få på plats för dig.

Ida Nilsson

Accounting Consultant, YourCFO