Skip to main content

Digitalisera mera – Hasta la vista, papper!

Skriven av Ida Nilsson
26 June, 2023
Dela Nyhet

Fördelar med att ställa om till digitalisera flöden för administration och ekonomi

Att hantera pappersfakturor och annan administration på det traditionella viset är en tidskrävande, ineffektiv och ganska tråkig process. Tack och lov finns en bättre och enklare väg framåt – att ställa om till digitala flöden. Genom att jobba digitalt sparar du tid (som vi alla vet är lika med pengar), och minskar även felmarginalen, och ger dig en mer strukturerad och översiktlig ekonomi.

Låter ”ställa om till digitala flöden” lite.. Jobbigt?

Svårt? Obekvämt? Räds icke, vi är här för att rädda dig, och din företagsekonomi! Vi på Your CFO har stor erfarenhet av att hjälpa företag att digitalisera och effektivisera, och vi hjälper gärna även dig. Vår onboarding-process är smidig, och vi sköter i princip allt.

En av de stora fördelarna med att digitalisera är automatiseringen av processer.

Vi använder oss av Fortnox (som vi har svart bälte i), och det senaste inom mjukvarutekniken, och automatiserar det som går att automatisera. Detta minimerar risken för fel och sparar tid även tid. Det är en av anledningarna till att vi inte debiterar per timme, utan erbjuder våra kära kunder ett fast månadspris. Det finns liksom ingen poäng för oss att sitta och dra ut på fakturahantering för att kunna debitera en hel timme, när vi istället hellre ser till att fria upp tid som istället läggs på mer värdeskapande arbete.

En av de (många) andra fördelarna med digitalisering av fakturahantering och administration är flexibiliteten och tillgängligheten.

Vi rekommenderar starkt våra kunder att använda sig av Fortnox app. Du kan enkelt skanna, skicka in och attestera fakturor, och skicka in kvitton med ett knapptryck. Detta innebär att du hanterar din ekonomi var som helst, när som helst. Du behöver inte längre vara bunden till kontoret för att få jobbet gjort. Du kan enkelt attestera fakturor, granska rapporter och få en översikt över din ekonomi direkt från din mobil eller surfplatta, samtidigt som du sörplar på en god drink i en hängmatta någonstans (eller när du stannar för att tanka på den där familjesemestern som du ÄNTLIGEN fått tid att ta).

Fördelarna med digitalisering slutar inte där (det kommer mera som Hegerfors, Timell och Lundin så ofta sa).

Genom att arbeta digitalt minskar du pappersanvändningen och bidrar till en mer hållbar miljö. En annan miljö som avsevärt förbättras är din fysiska arbetsmiljö, eftersom du kan fylla skrivbordet med foton, växter eller godisskålar tack vare allt utrymme du får, där pappershögar tidigare regerade. Att slippa arkivera saker är också en av de STORA fördelarna med digitalisering. Du behöver inte längre spara på fakturor i 7 år. Kommer de från leverantör in i Fortnox, så är det redan digitalt arkiverat och klart. Vilken dröm!

Sammanfattningsvis är det hög tid att säga adjö till pappersröran och välkomna fördelarna med att ställa om till digitala flöden för administration och bokföring. Vi är otroligt taggade på att få hjälpa dig i din digitaliseringsresa och hoppas att den stora portionen tid som frias upp hos dig är något du ser fram emot.

Summa summarum:

Fördelarna är många (mer tid över, mindre fel, större flexibilitet i hur och var du vill leva, plats för godis på skrivbordet..), och nackdelarna är.. få? Vi kommer inte på några, faktiskt. Genom att samarbeta med oss kommer du spara tid, minska dina felmarginaler, få en enklare och mer övergripande översikt över din ekonomi, och en härlig ny ”kollega” i form av din konsult hos oss.

Hör av dig till oss om du vill veta mer om hur vårt samarbete kan se ut!

Ida Nilsson

Accounting Consultant, YourCFO