Skip to main content

5 fördelar med att anlita en redovisningsbyrå

Skriven av Ida Nilsson
3 October, 2023
Dela Nyhet

Varför är det egentligen så bra för egenföretagare att använda sig av en redovisningsbyrå?
Här kommer en kort lista med några (av väldigt många) fördelar!

1. Tidseffektivt (du kan sova längre på morgnarna)

Att hantera bokföring och skatteärenden är tidskrävande. Genom att anlita en redovisningsbyrå frigör du värdefull tid som du kan använda för att fokusera på kärnverksamheten och tillväxtinitiativ (kanske får du tid att kika på vad Företagarna kan hjälpa dig med?). Denna värdefulla tid kan även läggas på att få lite välförtjänt skönhetssömn, och drömma om något annat än siffror.

2. Minska stressen (andas ut)

En redovisningsbyrå hjälper till att se till att din ekonomi är i ordning. Du kan lita på att dina ekonomiska frågor hanteras professionellt, vilket minskar stressen och oron kring bokföring och skatter. Vi tar hand om allt det där. Du ägnar dig istället åt att stressa mindre, och leva mer!

3. Bättre beslutsunderlag (siffrorna är inte längre dina fiender)

Låt oss vara ärliga; siffror kan vara riktiga bråkstakar. Med korrekt bokföring och finansiell rapportering från en redovisningsbyrå kommer siffrorna att bli dina bästa vänner. Du får bättre insikt i ditt företags ekonomi. Det blir enklare att fatta informerade beslut och strategiska planer för ditt företags framtid.

4. Professionell expertis (du slipper slita ditt hår)

Redovisningsbyråer består av kunniga ekonomer. De har djupgående kunskap om skattelagstiftning, bokföring och ekonomistyrning (i alla fall hos oss). Detta minimerar risken för fel och hjälper dig att hålla dig i linje med lagar och regler. Inget behov av att oroa sig för momsdeklaration, förseningsavgifter eller komplicerade skatteregler längre!

5. Optimerad skatteplanering (mer klirr i kassan)

En redovisningsbyrå kan hjälpa dig se till att du nyttjar alla avdrag och andra skatteförmåner. VI kan helt enkelt hjälpa dig att optimera din skatteplanering. Det innebär att du kan minimera skatten ditt företag måste betala, och därmed maximera din utdelning.

Självklart finns det fler fördelar, men som egenföretagare är det inte alltid man har tid att läsa flera spaltmeter med listor. Hör gärna av dig till oss (klicka här) om du är nyfiken på hur ett samarbete skulle kunna se ut. Vi har också en prisindikator på vår förstasida (klicka här) som du hittar om du scrollar ner en liten bit.

Ida Nilsson

Accounting Consultant, YourCFO