Skip to main content

Bokslut – redovisningskonsultens önskelista

Skriven av Ida Nilsson
21 December, 2022
Dela Nyhet

Det börjar att dra ihop sig mot bokslut för våra kunder med räkenskapsår 0101-1231. Årets roligaste säsong ligger för dörren. Spännande, tycker vi!

Vill du göra livet enklare för din älskade redovisningskonsult? Då har vi en liten lista här, på saker du kan skicka till denne, lite som en julklapp faktiskt.

  1. Engagemangsbesked – beställs av banken, och visar hur det står till på företagets konton per det sista datumet i räkenskapsåret, i de flesta fall 31:a december.
  2. Senaste årsredovisningen (om det inte var vi som gjorde den, för då har vi den redan). Denna kan hämtas av er på bolagsverket.se.
  3. Senaste INK2 – föregående års företagsdeklaration. Är vi ombud för er på Skatteverket så kan vi hämta denna själva, annars är det enkelt för er att logga in, hämta och skicka över.
  4. Senaste stämmoprotokollet – protokollet från bolagsstämman.
  5. Registreringsbevis – kan hämtas av er på bolagsverket.se
  6. Försäkringsbrev
  7. Bolagsordning – kan hämtas av er på bolagsverket.se
  8. Aktiebok – om en sådan finns, så tar vi gärna emot en kopia.

Se, så enkelt det kan vara att göra en redovisningskonsult lycklig! Genom att gå igenom denna lista underlättar du för oss, och dig själv. I förlängningen gör detta att ditt bokslut och din företagsdeklaration kommer att blir klara mycket snabbare. Så skicka gärna oss en liten julklapp i form av dokumentation, så att vi i början på det nya året kan sätta tänderna i ditt bokslut.

Har du några frågor eller funderingar, eller saknar oss enormt under jul-ledigheten? Hör av dig till din konsult, eller till vår gemensamma mail info@yourcfo.se, så hjälper vi dig så snart matkoman från julborden har släppt.

God jul!

Dela Nyhet

Ida Nilsson

Accounting Consultant, YourCFO